![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_6751cfbbd2ad8.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_66d01eac80a1c.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8e9fa42ca84.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8ea0daa6952.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8f9f133c485.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8ea140b18e3.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8ea2f2aa72c.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8ea4190c2b0.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8ea588ae161.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_66cf3e2312bf6.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8ea7615655e.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_66d01eacae8e8.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8eaab4036be.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8eab31cabd7.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8eab5cd849d.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8eac640b35e.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8ead1b4421c.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8eadb51e7f1.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8eaed7e921f.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8f8b26a581c.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_66d01eabbfad4.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8f927a838dc.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8f9375e7041.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8f94d8a7886.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8f95d32aa43.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8f966cb23b4.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8f9761c02fe.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8f984be0d3f.jpg)
![Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske](https://media-manager.starsinsider.com/gallery/1080/na_5b8f994eb3f1a.jpg)
se også
se igen
© Getty Images
0 / 29 Fotos
Worcestershire-sauce
- Denne fermenterede sauce indeholder ansjoser.
© Shutterstock
1 / 29 Fotos
Fransk løgsuppe - Selvom det lyder som en vegetarret, er fransk løgsuppe som regel lavet på kød.
© Shutterstock
2 / 29 Fotos
Fedtfri yoghurt - Mange fedtfrie versioner indeholder gelatine - en ingrediens lavet af forskellige kropsdele fra dyr - for at give en specifik konsistens.
© Shutterstock
3 / 29 Fotos
Figner - Det kan siges, at figner ikke er vegetariske, da de indeholder mindst én død hun-hveps. Det er en naturlig del af frugtens bestøvning. Man finder ingen egentlige dele af insektet i fignen, da et enzym nedbryder det og omdanner det til protein.
© iStock
4 / 29 Fotos
Skumfiduser - Skumfiduser indeholder også gelatine, men der findes en version uden gelatine til dem, der ikke kan leve uden s'mores.
© Shutterstock
5 / 29 Fotos
Tortillas - Nogle indeholder svinefedt for at gøre dem mere bløde, så sørg for at spørge din restaurant og tjekke pakken.
© Shutterstock
6 / 29 Fotos
Pomfritter - Pomfritter er generelt vegetariske, men mange restauranter bruger dyrefedt til at stege dem. McDonald's er blot ét eksempel, og de er endda blevet sagsøgt for det. Kædens pomfritter er dog vegetariske i nogle dele af verden.
© Shutterstock
7 / 29 Fotos
Hvidt sukker - Mange sukkervirksomheder bruger forkullede dyreknogler til at gøre deres sukker hvidt. Der findes dog mange virksomheder, der leverer veganske alternativer. Lav lidt research og vælg et mærke, du stoler på.
© Shutterstock
8 / 29 Fotos
Vin og øl
- Mange øl- og vinproducenter, især de britiske, tilsætter isinglass, en gelatine afledt af en bestemt ferskvandsfisk.
© Shutterstock
9 / 29 Fotos
Refried beans - Mange traditionelle mexicanske restauranter bruger svinefedt til at lave refried beans.
© Shutterstock
10 / 29 Fotos
Jell-O
- Den vigtigste ingrediens i Jell-O er gelatine.
© Shutterstock
11 / 29 Fotos
Vaniljeis - Mange butiksproducenter af vaniljeis indeholder tilsætningsstoffet castoreum, som stammer fra bæveres analkirtler.
© iStock
12 / 29 Fotos
Rice Krispies Treats - Der er skumfiduser i dem, som er lavet af gelatine.
© Shutterstock
13 / 29 Fotos
Frosted Mini Wheats - De indeholder også gelatine.
© Shutterstock
14 / 29 Fotos
Baked beans - I mange opskrifter på baked beans indgår bacon eller skinke, men Heinz Beanz er både vegetarisk og vegansk.
© iStock
15 / 29 Fotos
Cæsar salat - Cæsar salat-dressing indeholder for det meste ansjoser.
© iStock
16 / 29 Fotos
Parmesanost - Parmesanost og mange andre oste er lavet med osteløbe, som er enzymer fra kalvemaver.
© iStock
17 / 29 Fotos
Kageblanding - Mange producenter af kagemix benytter svinefedt. Vegetarblandinger er dog tilgængelige.
© iStock
18 / 29 Fotos
Altoids - Denne populære mintpastil indeholder gelatine.
© iStock
19 / 29 Fotos
Madvarer mærket som "gode for hjertet"
- Mange fødevarer, der er mærket som "gode for hjertet" som f.eks. appelsinjuice, morgenmadsprodukter og mælk, indeholder Omega-3, der kommer fra fisk.
© Shutterstock
20 / 29 Fotos
Oliventapenade - I den traditionelle opskrift på denne forret indgår ansjoser.
© iStock
21 / 29 Fotos
Ærtesuppe - I den traditionelle opskrift indgår skinke, men der findes vegetariske udgaver. Spørg din tjener, hvis du ikke spiser animalske produkter.
© iStock
22 / 29 Fotos
Pesto - I de fleste pestoopskrifter indgår parmesanost, som traditionelt er lavet med osteløbe, et enzym, der er taget fra dyrets mave.
© iStock
23 / 29 Fotos
Candy corn - Denne halloween-klassiker indeholder gelatine.
© iStock
24 / 29 Fotos
Rødt slik - Fødevarer med vilde farver, især slik eller drikkevarer, indeholder et farvestof lavet af knuste lus ofte mærket som carmin, crimson lake, cochenille eller natural red #4.
© iStock
25 / 29 Fotos
Hårdt slik - Overfladen af slik indeholder ofte shellak, en skinnende glasur produceret af lus. Shellak bruges også meget i negleprodukter.
© iStock
26 / 29 Fotos
Ristede peanuts - Ristede nødder indeholder ofte gelatine for at hjælpe salten med at sidde bedre fast. Tjek etiketten.
© iStock
27 / 29 Fotos
Donuts
- Populære snackkæder som f.eks. Dunkin' Donuts bruger et enzym kaldet L. Cysteine, et stof, der kan stamme fra fuglefjer eller grisefødder.
© iStock
28 / 29 Fotos
© Getty Images
0 / 29 Fotos
Worcestershire-sauce
- Denne fermenterede sauce indeholder ansjoser.
© Shutterstock
1 / 29 Fotos
Fransk løgsuppe - Selvom det lyder som en vegetarret, er fransk løgsuppe som regel lavet på kød.
© Shutterstock
2 / 29 Fotos
Fedtfri yoghurt - Mange fedtfrie versioner indeholder gelatine - en ingrediens lavet af forskellige kropsdele fra dyr - for at give en specifik konsistens.
© Shutterstock
3 / 29 Fotos
Figner - Det kan siges, at figner ikke er vegetariske, da de indeholder mindst én død hun-hveps. Det er en naturlig del af frugtens bestøvning. Man finder ingen egentlige dele af insektet i fignen, da et enzym nedbryder det og omdanner det til protein.
© iStock
4 / 29 Fotos
Skumfiduser - Skumfiduser indeholder også gelatine, men der findes en version uden gelatine til dem, der ikke kan leve uden s'mores.
© Shutterstock
5 / 29 Fotos
Tortillas - Nogle indeholder svinefedt for at gøre dem mere bløde, så sørg for at spørge din restaurant og tjekke pakken.
© Shutterstock
6 / 29 Fotos
Pomfritter - Pomfritter er generelt vegetariske, men mange restauranter bruger dyrefedt til at stege dem. McDonald's er blot ét eksempel, og de er endda blevet sagsøgt for det. Kædens pomfritter er dog vegetariske i nogle dele af verden.
© Shutterstock
7 / 29 Fotos
Hvidt sukker - Mange sukkervirksomheder bruger forkullede dyreknogler til at gøre deres sukker hvidt. Der findes dog mange virksomheder, der leverer veganske alternativer. Lav lidt research og vælg et mærke, du stoler på.
© Shutterstock
8 / 29 Fotos
Vin og øl
- Mange øl- og vinproducenter, især de britiske, tilsætter isinglass, en gelatine afledt af en bestemt ferskvandsfisk.
© Shutterstock
9 / 29 Fotos
Refried beans - Mange traditionelle mexicanske restauranter bruger svinefedt til at lave refried beans.
© Shutterstock
10 / 29 Fotos
Jell-O
- Den vigtigste ingrediens i Jell-O er gelatine.
© Shutterstock
11 / 29 Fotos
Vaniljeis - Mange butiksproducenter af vaniljeis indeholder tilsætningsstoffet castoreum, som stammer fra bæveres analkirtler.
© iStock
12 / 29 Fotos
Rice Krispies Treats - Der er skumfiduser i dem, som er lavet af gelatine.
© Shutterstock
13 / 29 Fotos
Frosted Mini Wheats - De indeholder også gelatine.
© Shutterstock
14 / 29 Fotos
Baked beans - I mange opskrifter på baked beans indgår bacon eller skinke, men Heinz Beanz er både vegetarisk og vegansk.
© iStock
15 / 29 Fotos
Cæsar salat - Cæsar salat-dressing indeholder for det meste ansjoser.
© iStock
16 / 29 Fotos
Parmesanost - Parmesanost og mange andre oste er lavet med osteløbe, som er enzymer fra kalvemaver.
© iStock
17 / 29 Fotos
Kageblanding - Mange producenter af kagemix benytter svinefedt. Vegetarblandinger er dog tilgængelige.
© iStock
18 / 29 Fotos
Altoids - Denne populære mintpastil indeholder gelatine.
© iStock
19 / 29 Fotos
Madvarer mærket som "gode for hjertet"
- Mange fødevarer, der er mærket som "gode for hjertet" som f.eks. appelsinjuice, morgenmadsprodukter og mælk, indeholder Omega-3, der kommer fra fisk.
© Shutterstock
20 / 29 Fotos
Oliventapenade - I den traditionelle opskrift på denne forret indgår ansjoser.
© iStock
21 / 29 Fotos
Ærtesuppe - I den traditionelle opskrift indgår skinke, men der findes vegetariske udgaver. Spørg din tjener, hvis du ikke spiser animalske produkter.
© iStock
22 / 29 Fotos
Pesto - I de fleste pestoopskrifter indgår parmesanost, som traditionelt er lavet med osteløbe, et enzym, der er taget fra dyrets mave.
© iStock
23 / 29 Fotos
Candy corn - Denne halloween-klassiker indeholder gelatine.
© iStock
24 / 29 Fotos
Rødt slik - Fødevarer med vilde farver, især slik eller drikkevarer, indeholder et farvestof lavet af knuste lus ofte mærket som carmin, crimson lake, cochenille eller natural red #4.
© iStock
25 / 29 Fotos
Hårdt slik - Overfladen af slik indeholder ofte shellak, en skinnende glasur produceret af lus. Shellak bruges også meget i negleprodukter.
© iStock
26 / 29 Fotos
Ristede peanuts - Ristede nødder indeholder ofte gelatine for at hjælpe salten med at sidde bedre fast. Tjek etiketten.
© iStock
27 / 29 Fotos
Donuts
- Populære snackkæder som f.eks. Dunkin' Donuts bruger et enzym kaldet L. Cysteine, et stof, der kan stamme fra fuglefjer eller grisefødder.
© iStock
28 / 29 Fotos
Fødevarer, der ofte fejlagtigt betragtes som vegetariske
Er du kommet til at spise animalske produkter?
© Getty Images
At være vegetar er et personligt valg, men i en verden fyldt med forarbejdet mad indeholdende en lang række kemikalier, kan det være svært at vide, hvad vi rent faktisk spiser.
Kig i galleriet og find ud af, hvilke overraskende fødevarer ikke er vegetarvenlige.
vi anbefaler dig
![Verdens 30 bedste madbyer ifølge TasteAtlas](https://media-manager.starsinsider.com/640/na_676e7460b8ced.jpg)
![30 af de sundeste vintergrøntsager og -frugter, du bør prøve](https://media-manager.starsinsider.com/640/na_675bf76079edc.jpg)
![Hvorfor er tranebær så sunde?](https://media-manager.starsinsider.com/640/na_675b09a36257e.jpg)
![Dette skal du ikke tage med til et sammenskudsgilde](https://media-manager.starsinsider.com/640/na_6745f0f01328c.jpg)
![Engang populære madretter, der er forsvundet fra menukortet](https://media-manager.starsinsider.com/640/na_67458cfe34fdb.jpg)
mest læste
- i sidste nyt
- sidste time
- sidste uge
© 2025 Stars Insider. alle rettigheder forbeholdes.